مراقبت از سالمندان

مراقبت از سالمندان

نسخهٔ ۱
نصب +۱۰۰
دسته‌بندی سبک زندگی
حجم ۱ مگابایت
آخرین بروزرسانی ۱۶ خرداد ۱۳۹۴
مراقبت از سالمندان

مراقبت از سالمندان

باسط مفاخری
نسخهٔ ۱
نصب +۱۰۰
دسته‌بندی سبک زندگی
حجم ۱ مگابایت
آخرین بروزرسانی ۱۶ خرداد ۱۳۹۴
مشاهده‌ی نتایج بررسی آنتی‌ویروس

تصاویر برنامه

معرفی برنامه

جزئیات بیشتر


همه می‌دانیم​ بهترین جا برای گذران دوران سالمندی، خانه و خانواده است، اما وقتی این امکان فراهم نباشد و خانواده تصمیم بگیرند که سالمند را به هر دلیلی به خانه سالمندان بسپارند، باید به‌دنبال جایی باشند که به بهترین نحو شرایط زندگی سالمندان را فراهم کرده باشد.

محققان با بررسی نیازهای سالمندان، استانداردهای مشترکی را برای همه خانه‌های سالمندان توصیه می‌کنند تا آنها بتوانند از آسایش بیشتری برخوردار باشند.

این خانه‌های سالمندان را نه‌تنها در کشورهای پیشرفته بلکه در ایران نیز می‌توان یافت. اگر قرار شد سالمندی را به خانه سالمندان ببریم قبل از هر چیز باید دقت کنیم ​ حداقل امکاناتی را که در زیر می‌آید داشته باشد.

فضایی ویژه سالمندان بیمار

در هر سرای سالمندان برای سالمندان بیمار با شرایط ویژه که نمی‌توانند از خود مراقبت کنند، باید مکان و امکانات ویژه مراقبتی مهیا باشد.

محیط زندگی سالمند باید طوری باشد که او با تمام بیماری‌ها، محدودیت‌ها و ناتوانی‌های احتمالی خود بتواند براحتی در آن زندگی کند.

جمعیت

طبق استانداردهایی که در کشورهای توسعه یافته در نظر گرفته می‌شود به‌طور کلی در هر اتاق نباید بیش از چهار نفر زندگی کنند. هر اتاق حتما باید دارای یک پنجره باشد. فضای کافی برای جابه‌جا کردن و حرکت دادن ویلچر موجود​ و حتما داخل واحد حمام داشته باشد. در اتاق نیز باید به داخل اتاق‌های دیگر باز شود.

کنار یا بالای تختخواب سالمند باید زنگی برای صدا کردن فوری پرستار یا اعلام خطر وجود داشته باشد ضمن این‌که آب خوردن در دسترس سالمند باشد. همچنین نور کافی برای مطالعه در رختخواب باید فراهم شود.

محیط خصوصی

در یکی از خانه‌های سالمندان بانوی سالخورده‌ای را مشاهده کردم که روسری‌اش را روی صورتش کشیده ​و خود را زیر ملحفه‌اش پنهان کرده بود. وقتی از او پرسیدم چرا این‌طور خوابیده‌ای گفت: آدم بعضی وقت‌ها می‌خواهد با خودش تنها باشد. نه می‌خواهد کسی را ببیند و نه کسی او را ببیند. اینجا ما خلوتی نداریم. ناچارم خودم را بعضی وقت‌ها پنهان کنم و فکر کنم کسی نیست.

گرچه سالمندان به ضرورت ناچارند در فضایی غیر از خانه خود سر کنند، اما این به​آن معنا نیست که به حریم خصوصی آنان احترام گذاشته نشود. سالمندان از این‌که دیگران خلوت آنها را به هم بزنند ناراحت می‌شوند و در چنین محیطی احساس امنیت نمی‌کنند.

اگر داشتن محیط خصوصی امکان‌پذیر نیست در فاصله بین تختخواب‌های اتاق باید پرده‌ای باشد تا در صورت نیاز​ سالمند بتواند با کشیدن پرده یک محیط خصوصی برای خود ایجاد کند.

خیلی از سالمندان وقتی تنها هستند ساعت​های زیادی را کنار پنجره سر می‌کنند. این کار مورد علاقه سالمندان است.

اگر سالمند خود را به خانه سالمندان می‌سپارید دقت کنید تخت نسبت به پنجره دید داشته و یک صندلی راحت در کنار تخت باشد.

همچنین هر سالمند باید یک کمد جداگانه و هم اتاقی‌های سازگار، همزبان و متناسب با خود داشته باشد و در صورت تمایل، اتاق تلفن داشته باشد.

محیط زندگی سالمند باید از نور کافی هنگام روز و شب برخوردار باشد. زندگی در خانه‌ای با پنجره‌های آفتاب‌گیر از جمله ویژگی‌های لازم برای محل سکونت او است؛ زیرا سالمندان به دلیل وضع جسمانی‌شان نسبت به دیگر افراد کمتر از خانه خارج می‌شوند و در نتیجه باید ویتامین D حاصل از اشعه خورشید به طریق دیگری برای بدن آنها تامین گردد.

نظافت و بهداشت

در اتاق هر سالمند باید ملحفه‌های تمیز در دسترس وجود داشته باشد. موسسه باید تمیز و از نظر ظاهری مرتب به نظر برسد، بو و هوای مطبوع داشته و از سر و صدای ترافیک شهر یا دیگر صداهای آزاردهنده دور باشد.

باتوجه به آلودگی‌ هوا، تهویه مناسب هوا و اعتدال درجه حرارت در زمستان‌ها و تابستان‌ها​ بسیار مهم است.

فضاسازی باید مناسب تردد ویلچر و افراد معلول نیز باشد.

آب سرد و گرم باید در دسترس بوده و میله‌های حمایت‌کننده‌ای به دیوارها نصب باشد که فرد بتواند در حین حرکت دست خود را به آنها بگیرد و از آنها برای تسهیل حرکت استفاده کند.

در این مکان‌ها باید زنگ‌هایی وجود داشته باشد که در صورت بروز حادثه فورا پرستارها را مطلع کنند.
امیدوارم مفید باشد موفق باشید.
با امکانات
✔✔لیست علاقه مندی
✔✔جستجو
✔✔اشتراک گذاری
✔✔رابط کاربری زیبا ساده و دلنشین
✔✔تنظیمات فونت و فاصله بین خط ها
✔✔و.........
موفق باشید
منبع
beytoote.com
ویکی پدیا

نظرات کاربران - ۱ رأی
۵ از ۵
۵
۴
۳
۲
۱
مانیسا
مانیسا
۱۳۹۶/۱۱/۱۵
خیلیییی اموزندس